Bize Ulaşın

(0312) 418 88 58

(0533) 647 48 25

Kızılay Etüt Merkezleri 2020 – 2021

Kızılay etüt merkezleri açısından şanslı bir ilçedir. İlçede birbirinden farklı eğitim sistemlerine sahip çeşitli etüt merkezleri bulunur. Kızılay etüt merkezleri genel olarak sınavlara hazırlık aşamasında daha çok tercih görürler. LGS, YKS gibi sınavlara hazırlanan öğrenciler okullarından kalan vakitlerinde etüt merkezlerinde sınavlara hazırlanırlar. Peki LGS ve YKS sınavları nelerdir?

LGS

LGS sınavının açılımı liseye geçiş sınavıdır. Eski sistemlerde liseye geçiş sınavlarına girmek zorunluyken bu sınavda öğrencilerin böyle bir zorunluluğu olmayacak. Öğrenciler %90’ı adrese dayalı sistem ile liselere yerleştirilecek. Kalan %10 ise MEB tarafından seçilen proje okullarına yerleştirilecek. LGS sınavında öğrenciler sözel ve sayısal olarak iki sınava girecekler.

Sözel bölümde 50 soru sorulur ve 75 dakika verilir.

  • 20 Türkçe, 10 T.C. İnkılabı,10 Din Kültürü,10 İngilizce sorusuna tabii tutulurlar.

Sayısal bölümde ise toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilere 80 dakika verilir.

  • 20 Matematik, 20 Fen bilimleri sorusu sorulacak.

Kızılay etüt merkezleri ortaokullu öğrencilerini sınava hazırlayarak onların proje okullarından istediği okulu kazandırmayı hedeflemektedir. Müfredata uygun dersler, deneme sınavları ile öğrencilerini sınava hazırlar.

YKS

YKS yani yüksek öğretime geçiş sınavı iki basamağa sahiptir. Temel, lise okumuş her bireyin bilmesi gereken bilgiler için yapılan temel yeterlilik testi (TYT) sınavın ilk basamağıdır. Bu basamakta öğrencilerin 135 dakika süreleri vardır. Öğrenciler Türkçe ve matematik derslerinden 40 soruya, sosyal ve fen derslerinden 20 soruya tabii tutulur. İkinci bölüm alan yeterlilik sınavı (AYT) 160 sorudan oluşur ve 180 dakika verilir. Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1, Sosyal Bilimler 2, Matematik ve Fen Bilimleri şeklinde 4 bölümden oluşur ve her bölümde 40 soru vardır.

Kızılay etüt merkezleri öğrencilerini alanlarına uygun olarak eğitim verir. Genellikle lise son sınıfta etüt merkezleri tercih edilir ve öğrenciler Kızılay etüt merkezlerinde YKS sınavına hazırlanırlar. Sınava hazırlık sürecinde bol bol deneme olarak TYT basamağı için zaman yönetimi alıştırması da yapmış olurlar.

Kızılay etüt merkezleri hem ortaokullu öğrenciler hem de liseli öğrenciler tarafından sınava hazırlık sürecinde çokça tercih edilir. Sınava hazırlanırken bir etüt merkezinden eğitim almak her genç için büyük bir avantadır.

Kamuoyu Duyurusu
Kamuoyu Duyurusu
Konuşmayı Başlat
Whatsapp
Merhaba, Odtülüler Eğitim Kurumu Olarak Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
03124188858
Anında Bilgi Alın

    Telefon Numaranız:

    X
    Anında Bilgi Alın